Rioolrenovatie uitvoeren in Huizen

Heeft de riolering haar beste tijd wel gehad? Het is goed om de leidingen te laten controleren alvorens de leidingen vervangen worden. Rioolleidingen hebben een erg lange levensduur en rioolrenovatie is in veel gevallen dan ook mogelijk. Door middel van rioolrenovatie kunnen de leidingen volledig hersteld worden en als nieuwe leidingen functioneren. ATEC Riolering is gespecialiseerd in het renoveren van het riool en is werkzaam in de gehele regio van Huizen. Met geavanceerde technieken is graafwerk onnodig en kan er veel tijd en geld bespaard worden.

Rioolrenovatie door relinen

Relinen is een riooltechniek waarbij de leidingen gerenoveerd worden. De leidingen krijgen een nieuwe binnenkant, waardoor ze weer jaren meegaan. Relinen wordt gedaan met behulp van de kousmethode. Een polyester of glasvezel kous wordt geïmpregneerd met een kunsthars. De kous kan makkelijk de leiding in worden gebracht en door middel van luchtdruk en waterdruk tegen de binnenkant van de leiding aan worden gedrukt. UV-licht zorgt ervoor dat de hars uithardt. Afhankelijk van de staat van de leidingen moet de juiste rioolrenovatietechniek worden gekozen. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Laat het ons gerust weten wanneer u een afspraak wilt maken.

Rioolrenovatie voorkomen

In een rioolleiding komt het vaak voor dat vaste stoffen bezinken. Om een goede werking van de riolering te waarborgen moet de leiding periodiek gereinigd worden. Wanneer u dit regelmatig laat doen kan een rioolrenovatie soms bespaard blijven. Hoe vaak de reiniging moet gebeuren heeft ook te maken met de omstandigheden van het riool. De reiniging vindt plaats vanuit een inspectieput. Onder hoge waterdruk wordt een slang met een speciale spuitkop het riool in geschoten, daarna wordt de slang langzaam terug getrokken en spuit het vuil zo naar de inspectieput. Hier wordt door een vrachtwagen met een vacuümtank het water met het vuil opgezogen. Hier wordt het water gescheiden van het vuil en daarna wordt het water terug in het riool gelaten.