Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Huizen, hoofdvestiging Naarden

Rioolvliegjes bestrijden in Huizen

Duiken er kleine zwarte vliegjes op in uw badkamer, toilet of kruipruimte? De kans is groot dat u te maken heeft met rioolvliegjes die omhoog komen door een rioolprobleem. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

Gewoonlijk worden rioolvliegjes aangetroffen in het riool, zoals de naam al suggereert. De vliegjes leven van vocht en rottend afval en kunnen 200 eitjes per dag leggen. Om langdurig van de rioolvliegjes verlost te zijn, dient u eerst het rioolprobleem aan te pakken.

Twentyfourseven service: de ervaren rioleur voor Huizen en omliggende gebieden!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Vaak zijn rioolvliegjes te vinden in de buurt van voedingsrijk stilstaand water, zoals rioolwater met veel bacteriën. Dit zijn de favoriete broedplaatsen van de vliegjes. Buiten het riool kunnen rioolvliegjes zich soms bevinden in plaatsen zoals vuilnisbakken, putjes, vochtige kieren of hoekjes, vochtige plekken in schuren of garages of verstopte hemelwaterafvoeren.

Snel actie ondernemen

Het is belangrijk om de rioolvliegjes te bestrijden vanwege verschillende redenen. Wees ervan bewust dat de rioolvliegjes niet vanzelf verdwijnen en potentiële gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich ontzettend snel vermenigvuldigen, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. Voordat u begint met het bestrijden van de vliegjes, is het noodzakelijk om te weten wat het rioolprobleem inhoudt en waar de eitjes zich bevinden.

Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Om er zeker van te zijn dat u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte overlaat, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes aanwezig zijn, zullen ze omhoog vliegen en aan het tape blijven kleven. Indien er veel vliegjes aanwezig zijn in een specifieke hoek of kier, is het verstandig om de plakbandtest uit te voeren.

Indien u er niet in slaagt om van de rioolvliegjes af te komen, is de kans groot dat ze blijven terugkeren. Het is onmogelijk om van de vliegjes af te komen zolang het rioolprobleem niet wordt aangepakt. Wanneer dit gebeurt, kunnen wij u helpen. Neem contact met ons op via 035 204 8826 voor een blijvende oplossing met Twentyfourseven service.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Twentyfourseven service via 035 204 8826 of via onderstaand offerte formulier.


Over ons

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8826

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100