Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Huizen, hoofdvestiging Naarden
Hoe u een defect rioolsysteem kunt vaststellen en uw aanpak Redactie, 5 maart 2024
Twentyfourseven service: uw ervaren rioleringsbedrijf in Huizen!

Een goed werkende riolering is onmisbaar in uw huis. Helaas kunnen er soms defecten optreden en schade veroorzaken. Wat zijn de tekenen hiervan? En welke stappen moet u dan zetten?In deze blogpost worden diverse herkenningspunten van een beschadigd riool toegelicht, met mogelijke oplossingen om snel actie te ondernemen waar nodig.

Hoe u een kapot riool kunt ontdekken

Diverse problemen kunnen een indicatie zijn van een kapotte riolering. Hierbij kunnen er kleine problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Indien deze problemen zich jaarlijks manifesteren, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over een beschadigd riool. Als de problemen aanhouden, is het aan te raden om een rioolinspectie te overwegen.

Bij verstoppingen kunt u ook te maken krijgen met een totaalverstopping, die herkend kan worden aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw woning. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen heeft een beschadigd riool als de oorzaak. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Wat zorgt voor een kapot riool?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool beschadigd kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. De slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan leiden tot defecten. Ook schade door slechte weersomstandigheden moet niet worden onderschat. Als er te veel druk op het riool komt, is de mogelijkheid groot dat het begint te scheuren.

Het riool kan van de muur afscheuren of intern barsten door de druk op het systeem. Ook wortelgroei en roest kunnen een kapotte riolering veroorzaken. Het is slim om in deze situaties een rioolinspectie te plannen voordat de herstelwerkzaamheden aanvangen.

Waarom moet ik mijn riool laten inspecteren?

Er zijn professionals met speciale hulpmiddelen om schade aan het riool op te sporen. Door een grondige inspectie van het riool uit te laten voeren, weet u precies waar het probleem zich bevindt en welke maatregelen er genomen moeten worden. Inspectie kan op twee manieren worden gedaan, met een rioolcamera of door rookdetectieapparatuur toe te passen.

Een uniek type camera, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te inspecteren en de problemen te achterhalen. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en bekijkt vervolgens waar die rook op specifieke locaties in de riolering verdwijnt. Daar waar de rook niet meer zichtbaar is, kan dit duiden op de locatie van een lek in het rioolsysteem.

U kunt uw riool laten scannen of repareren

Heeft u het vermoeden dat uw riool beschadigd is? Of heeft u vaak overlast door problemen in uw riool?Wij zijn beschikbaar om u te helpen! Neem contact op met Twentyfourseven service via 035 204 8826 en maak een afspraak. Daar helpen we u graag verder met de inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8826

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100