Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Huizen, hoofdvestiging Naarden
Rioolvliegjesprobleem zo lost u het op Redactie, 3 februari 2024
Twentyfourseven service: de ervaren rioleur voor Huizen en omliggende gebieden!

Rioolvliegjes, ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Als er sprake is van overlast door deze rioolvliegjes, kan dit duiden op een probleem met de riolering. Als u deze rioolvliegjes opmerkt, is het verstandig om meteen maatregelen te nemen.

Hoe kunt u rioolvliegjes herkennen?

Met afmetingen tussen de 1,5 en 7 millimeter, hebben deze kleine insecten de mogelijkheid om door de kleinste openingen in uw huis te kruipen. Met hun behaarde vleugels, die groter zijn dan hun lichaam, vallen ze op. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde antennes op hun kop. Volwassen rioolvliegjes leven slechts drie weken, maar ze vermenigvuldigen zich snel.

Er worden gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Ondanks hun rustige gedrag overdag, worden ze actiever en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Een veel voorkomend probleem dat leidt tot een plaag van rioolvliegjes in huis is vaak gerelateerd aan problemen met de riolering, met name bij beschadigde leidingen. Een veelvoorkomende attractie voor deze insecten zijn lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Op welke manier kunt u rioolvliegjes wegkrijgen?

Om een plaag te verminderen, dient u de broedplaatsen te vinden, doorgaans in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Bij reparaties kunt u de hulp inroepen van professionals om het probleem op te lossen.

Doorgaans zijn broedplaatsen te vinden op plaatsen die in verbinding staan ​​met het rioleringssysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Naast het huis kunnen er ook andere locaties zijn waar broedplaatsen kunnen voorkomen, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Het handhaven van een goede hygiëne is cruciaal om te voorkomen dat er een rioolvliegjesfamilie ontstaat.

Zorg ervoor dat rioolproblemen snel worden opgelost, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Denk er ook aan om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren door te spoelen met heet water en zuiveringszout. Het is belangrijk om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8826

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100