Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Huizen, hoofdvestiging Naarden
Verstopping als oorzaak van stankoverlast Redactie, 25 februari 2024
Twentyfourseven service: uw rioleur in Huizen en omgeving!

Als je een onaangename rioolgeur in huis ruikt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Indien gewenst kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Indien u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur blijft hangen, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te raden om onmiddellijk een professionele riooldienst in te schakelen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste deskundigheid, een schat aan ervaring en geavanceerde technologieën om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U kunt op hen vertrouwen, zij nemen het probleem voor u uit handen en zorgen dat het opgelost wordt zonder dat u zelf iets hoeft te doen.

Verklaringen voor de rioolgeur in uw woning

Rioolleidingen kunnen verschillende oorzaken hebben voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Er zijn verschillende redenen waarom u last kunt hebben van rioollucht in uw woning:Het is mogelijk dat de riolering in uw woning beschadigd of verzakt is door werkzaamheden. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in de riolering en kan rioollucht uw huis binnendringen.

Wat kan ervoor zorgen: verstopping in de leidingen

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes kan zorgen voor een vervelende rioollucht in uw huis. Indien het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit wijzen op een mogelijke verstopping in de leiding. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er nare geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan eveneens het geval zijn dat niet een leiding, maar het riool zelf, geblokkeerd raakt. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Indien dit juist is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere ondersteuning.

Is er sprake van een lekkage in uw leiding?

Als er een lek is in uw afvoer, kan vervuild water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw woning betreden. Dit kan leiden tot hinderlijke geur en uiteindelijk tot beschadiging door water. Daarom is het belangrijk om een ​​erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning goed kunt ontluchten

Je afvoer moet kunnen ontluchten. De meest gangbare methode hiervoor is een afvoerpijp op het dak van uw woning. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt zit, kan de nare rioolgeur uw huis binnendringen.

Voorkom problemen met rioollucht door de afvoer niet te lang niet te gebruiken

Een waterslot, dat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet via de afvoer van de wc uw huis kan binnenkomen. Bij langdurig niet-gebruik kan een afvoer uitdrogen, waardoor er geen barrière meer is tegen de rioollucht die uw woning kan binnendringen. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het belangrijk om regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Voorkom rioolstank

Er zijn verschillende redenen waarom uw huis een rioollucht kan hebben. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Door uw afvoerputjes regelmatig schoon te houden, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8826

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100